Lewisia in open alpine kas
 
Tufwand


De rotstuin
De alpienetuin met al zijn vormen en variëteiten is het centrale thema van onze hobby en het kweken van deze mooie planten. 
Dwerg planten bestemd voor trog, robuuste planten voor de rotstuin, bol en knol gewassen,kussen vorming voor de alpine tuin en de Alpine kas.
In de diverse planten lijsten op onze website vind u een grote verscheidenheid aan planten.
Wij kweken onze eigen voorraad planten en propageren van deze hetzij door splitsing of zaad.
Wij zijn gespecialiseerde in alpiene planten, vooral Lewisia, Primula, Rhodohypoxis, dwerg Hosta en bijzondere alpine planten hebben onze belangstelling.
Bij ons word alles natuurlijk op gekweekte, geen verwarmde kas de natuur moet zijn werk doen. Onze ervaring is dat dit de mooiste en sterkste planten op levert. Ook worden er geen meststoffen gebruik. Planten krijgen bij ons de tijd om zich te ontwikkelen tot een gezonde plant
Een aantal dagen in het jaar is onze tuin geopend zie open tuindagen/agenda. Maar u kunt ons op afspraak bezoeken van 1 maart tot 1 oktober

Onze rotstuin bestaat uit diverse klein thema’s zoals een tufwand, verhoogde bergwand waar vanaf
een beekloop uit mond in de vijver. Een moeras gedeelte, veenbed en verhoogd bed. Langs het terras ligt een verhoogd bed van tufsteen en spaghetti brokken. Op het terras staan diverse troggen en planten in pot cultuur.
Een bezoek aan de alpiene tuin is zeker altijd de moeite waard, maar op het moment helaas alleen op afspraak mogelijk, of tijdens open tuindagen zie agenda.