Welkom op onze website ik wil u graag uitnodigen om ons te leren kennen. Geef je een beetje tijd om rond te kijken op de website. We hebben een verscheidenheid aan planten samengesteld.Vanaf jonge leeftijd zijn we al met het tuinvirus besmet.
In het verleden waren we bezitter van een hele mooie siertuin en daarna een heidetuin.
In 1997, toen nog woonachtig in Eefde kregen wij het idee na een bezoek aan de Botanische Tuinen in Utrecht om een rotstuin aan te leggen en begon onze passie voor het kweken van alpiene planten. Zaaien en stekken van makkelijke tot zeldzame alpine planten. Het zelf vermeerderen van planten breide zich steeds verder uit, omdat wij de planten niet bij kwekers kopen. De oppervlakte van de tuin was toen 180 vierkante meter.
Nu sinds 2011 wonen wij in het Gelderse Gorssel, tussen Zutphen en Deventer. Wij hebben nu een middelgrote mooi glooiende rotstuin van 300 vierkante meter met hoogte verschillen tot andere halve meter boven vijver niveau. In totaal is hier ± 20 ton steensoort gebruikt. 120 vierkante meter meer tuin dan op ons vorige adres is best een flinke uitbreiding. Wij kweken puur voor de hobby en de planten zijn daarvoor ook bestemd. Ap tuiniert met veel liefde en passie voor zijn hobby in zijn zelf ontworpen rotstuin, maar het kweken van Lewisia en Alpiene planten is zijn grote passie. Annie kweekt met veel liefde Rhodohypoxis meer dan 80 soorten vind u in onze alpiene tuin. Elk vrij uurtje wordt besteed aan deze prachtige hobby en het kweken van bijzondere alpine planten, zoals onder andere Lewisa en Rhodohypoxis.
Alle planten die wij kweken worden aangeplant in potten of in de tuin.
Wilt u onze tuin bezoeken, u bent van harte welkom tijdens open tuindagen of op afspraak.