De rotstuin & kwekerij

Ons bezoeken zie contact op de website.

De alpiene tuin met al zijn vormen en variëteiten is het centrale thema van onze hobby en het kweken van  mooie en bijzondere alpiene planten. Bijzondere planten bestemd voor trog en de rotstuin, bol en knol gewassen, kussen vormende planten voor de alpine tuin en de Alpine kas.
In de diverse planten lijsten op onze website vind u een grote verscheidenheid aan planten.
Wij kweken onze eigen voorraad planten en propageren van deze hetzij door splitsing of zaad.
Wij zijn gespecialiseerde in alpiene planten, vooral Lewisia, Rhodohypoxis, Gentiana, Saxifraga, Dianthus  enz maar ook kleine Rhododendron, Daphne en dwerg Hosta hebben onze belangstelling.
Bij ons wordt alles natuurlijk op gekweekte, geen verwarmde kas de natuur moet zijn werk doen, er worden geen meststoffen gebruik. Onze ervaring is dat dit de mooiste en sterkste planten op levert. Planten krijgen bij ons de tijd om zich te ontwikkelen tot een gezonde plant. Alle planten worden buiten opgekweekt in een schraal en stenig mengsel dat de overgang naar de tuin makkelijker maakt. Planten worden dus niet ´opgejaagd´ in een turfrijke potgrond.
Een aantal dagen in het jaar is onze tuin geopend zie agenda op de website. Maar u kunt ons op afspraak bezoeken zie contact.

Onze rotstuin bestaat uit diverse klein thema's zoals een tufwand, verhoogde bergwand waar vanaf een beekloop uit mond in de vijver. Een moeras gedeelte, veenbed en verhoogd bed allemaal terug te vinden in de rotstuin. Langs het terras ligt een verhoogd bed van tufsteen en spaghetti brokken. Op het terras staan diverse troggen en planten in pot cultuur.
Een bezoek aan de alpiene tuin is zeker altijd de moeite waard. In de achter tuin is een vrij ruime kweek hoek ingericht, 5 kweek en verkoop tafels staan hier opgesteld. Alles is zo opgebouwd dat u rustig bij de tafels kunt kijken om planten uit te zoeken. De verkoop tafels zijn 90 cm hoog. Één tafel is gedeeltelijk ingericht als open  alpine kas waar wij een aantal Lewisia’s in show potten hebben staan. In de kweek kas staan diverse bijzondere Lewisia's .
In een speciaal gemaakte kweekbak kweken wij onze plantjes uit zaad op, in de zomer gebruiken wij deze kweekbak voor het opkweken van stekken.
Aan de zijkant van het terras hebben wij een overkapping gemaakt liggend op het noorden voor diverse schaduw planten hier staan de Lewisia planten in pot hebben we een water systeem die de planten van onder af van water voorziet. Boven de kweek en verkoop tafels hebben we een nevel installatie die de planten van water voorziet
.
Wilt u onze tuin bezoeken, u bent van harte welkom tijdens open tuin dagen of op afspraak. Een bezoek aan onze rotstuin is zeker de moeite waard in het voorjaar vind u veel bijzondere soorten planten in bloei u kunt ons altijd bezoeken. Zie de agenda voor onze open tuin dagen. Ook buiten de open tuin dagen kunt u ons natuurlijk bezoeken, wel even bellen voor een afspraak.
Tel:+31(0)6 - 40092295
Lewisia and Rhodohypoxis World